Cum poți obține o casă pasivă cu gama DecoSpatio!

Casele pasive sunt un subiect la modă și ca orice subiect de acest tip, în jurul lui există multe opinii, dar și temeri.

Temerea principală se învârte în jurul preconcepției că este imposibil să atingi standardele unei case pasive (se obține un certificate în urma unei evaluări stricte realizate de un institute) sau este extrem de scump.

Casa pasivă este acea casă care îndeplinește standardul PH (Passivhaus), termenul „pasiv” venind din faptul că necesarul de căldură al casei este oferit de surse pasive (energia degajată de ocupanți, echipamentele tehnice, radiația solară).

Foarte pe scurt, acest filmulet descrie în 90 de secunde ce este o casă pasivă

https://www.youtube.com/watch?v=5jeOWjXOg9c

Totusi, cum poți obține o casă pasivă?

Principiile de bază ale unei case pasive cuprind: izolarea termică (principiul la care avem cea mai mare intervenție), eliminarea punților termice pentru a împiedica pierderile de căldură, anveloparea casei sau etanșeitatea circulației aerului și apei, ventilarea aerului cu recuperarea căldurii, poziționarea corectă a clădirii față de punctele cardiale.

Izolarea termică

Specialiștii sunt de părere că pentru izolarea pereților este necesară o termoizolație de minimum 25-30 de centimetri, iar pentru zona acoperișului de minim 40 de centimetri, dar extrem de importante la acest prim principiu sunt și caracteristicile ferestrelor comandate.

Alegerea unor ferestre neadecvate vor conduce la pierderi de căldură, facturi mai mari și desigur, la neatingerea standardelor pe care trebuie să le respecte o casă pasivă.

Revenind la miturile existente în piață, am vrea să demontăm cel puțin 3 mituri:

Mit 1: Este greu să găsești materiale pentru case pasive sau sunt necesare comenzi dificile.

Răspuns: Fals. Gama DecoSpatio (https://decoplast.ro/decospatio/) pe care o oferim este o gamă la care poți avea acces rapid.

Pe lângă aspectul extrem de modern, DecoSpatio est o gamă care surprinde prin valori de top în ceea ce privește izolația termică:

  • Uf = până la 0,9 W/m²K (standard)
  • Uf = până la 0,86 W/m²K (cu module termice)
  • Uf= până la 0,79 W/m²K (certificat de casă pasivă)

Materialul revoluționar de înaltă tehnologie FIPRO X permite astfel de valori revoluționare (performanță tehnică posibilă cu geamurile izolante triple Ug=0,6).

Mit 2: Casele Pasive nu sunt foarte estetice.

Răspuns: Fals. DecoSpatio Fibro X este soluția necesara pentru o casă pasivă, fară a face rabat de la estetică oferind o libertate arhitecturală incredibilă, dar și o ușurință în îngrijire.

Mit 3: Casele pasive sunt întunecate.

Răspuns: Fals. DecoSpatio permite deschideri mari astfel încât camera este inundată de lumină, În plus, opțiunile de design sunt moderne, ușor de personalizat și sistemul poate fi implementat în diferite moduri de deschidere.

Ai nevoie de un consultant care să te ajute să integrezi soluțiile noastre la casa ta?

Suntem aproape cu un sfat și o ofertă tehnică aici: office@decoplast.ro

mirela