tripan vs.termopan

Tripan vs termopan? Factori de care să ții cont când alegi sisteme PVC

Tripanul este un geam care are trei foi de sticlă ce pot fi puse pe profile de 3-5 camere de izolare. Aceste camere de izolare sunt spații create în interiorul profilelor, obținute prin montarea foilor de sticlă despărțite între ele cu baghete distanțier. Ele au rolul de a crește eficiența termică și de a reduce transferul de căldură între interior și exterior.

Geamurile tripan sunt folosite din ce în ce mai frecvent în construcții deoarece, comparativ cu termopanele, oferă o izolare termică mai bună, zgomot redus și protecție solară. Ne așteptăm ca, în viitorul apropiat, acestea să devină standardul obligatoriu în construcția ferestrelor.

Spre deosebire de geamurile tripan, termopanele pot fi fabricate din PVC sau aluminiu. Sistemele de tip termopan pot conține două foi de sticlă, între care se formează un strat de aer sau gaz inert, care contribuie la îmbunătățirea izolării termice și acustice.

tripan vs.termopan
tripan vs.termopan

Tripan vs. termopan. Factori de care trebuie să ții cont atunci când alegi tipul de ferestre și uși pentru imobilul tău:

  • locul în care vor fi montate – specialiștii noștri îți recomandă ca atunci când analizezi tipul de geamuri pe care să le montezi imobilului pe care îl ai în vedere să ții cont de locul în care acestea vor fi amplasate. Spre exemplu, pentru ferestrele orientate spre nord și nord-est, îți recomandăm să alegi geamuri tripan, pentru o termoizolare eficientă. Pe de altă parte, pentru ferestrele poziționate spre sud sau vest, poți alege termopane cu două rânduri de sticlă, deoarece geamurile de acest tip captează mai bine căldura soarelui.

Dincolo de orientarea geografică, atunci când trebuie să decizi cu privire la ideea de tripan vs. termopan, trebuie să ai în vedere dacă geamurile și ușile vor fi montate în interior sau în exterior. Spre exemplu, în cazul ferestrelor sau ușilor interioare, care fac legătura între diverse camere și balcon, terasă acoperită sau o anexă a clădirii, indicat ar fi să optezi pentru termopane.

Pe de altă parte, dacă acestea urmează să fie montate la mansardă, atunci specialiștii noștri îți recomandă să alegi ferestre și uși cu geamuri tripan. În cazul unui pod nelocuit, vor fi suficiente sisteme de tip termopan.

  • climă – reprezintă un aspect extrem de important, care va înclina balanța în „disputa” tripan vs termopan. Spre exemplu, în zonele cu temperaturi scăzute, vânturi puternice și ierni geroase, eficiența termică a unui imobil poate fi îmbunătățită prin montarea unor profile cu geam tripan. Pe de altă parte, profilele de tip termopan reprezintă o alegere bună în cazul locuințelor din zone de câmpie sau cu anotimpuri mai blânde;
  • buget – disponibilitatea financiară este un criteriu ce nu poate fi ignorat. Înainte de a lua o decizie, va trebui să reflectezi îndelung asupra costului inițial (achiziție și montaj), cât și asupra avantajelor financiare pe termen lung și mediu oferite de tripan. Pentru o decizie corectă, ține cont de eficiența energetică a locuinței și economiile la cheltuielile pentru încălzirea casei pe care le vei face, în cazul în care vei alege sisteme cu un coeficient de transfer termic cât mai bun.

Pe de altă parte, alegerea unor geamuri tripan, care să îți ofere un nivel ridicat de eco-eficiență te va ajuta să crești valoarea imobilului. Aceste geamuri tripan respectă cele mai noi norme europene nZEB, care presupun ca energia regenerabilă să acopere cel puțin 30% din consum.


Tripan vs termopan. Cum poți face alegerea potrivită proiectului tău?

Alegerea între ferestre și uși tripan sau termopan depinde de nevoile și preferințele tale personale. Dacă ești preocupat de eficiența energetică și dorești să contribui la protejarea mediului înconjurător, tripanul ar putea fi cea mai bună opțiune. Cu toate acestea, toate sistemele create în fabricile noastre sunt realizate din material 100% reciclabil.

Totodată, toate profilele conțin materiale reciclate în proporție de 30%, în timp ce balastul generat de producție este 100% reciclat și transformat în materiale auxiliare, precum accesorii de tip glafuri. Dacă aspectul estetic și costul inițial sunt factori cheie, termopanul ar putea fi alegerea ta.

Înainte de a lua o decizie, este important să ții cont de cerințele specifice proiectului vizat. Obiectivul nostru este de a oferi sisteme de calitate superioară, care să asigure durabilitate îndelungată, un nivel de eco-eficiență ridicat și posibilitatea personalizării modelului ales.

Alegerea între geamuri tripan și termopan depinde de mai mulți factori, cum ar fi eficiența energetică dorită, costurile pe termen lung, aspectul estetic și condițiile climatice locale. Tripanul se remarcă prin izolarea termică excelentă și rezistența la factorii externi, în timp ce termopanul oferă opțiuni estetice variate și un cost inițial mai mic. Înainte de a lua o decizie, nu ezita să ne contactezi și un membru al echipei noastre te va ajuta să iei cea mai bună decizie, adaptată nevoilor specifice ale proiectului pe care îți dorești să îl dezvolți.

Agapie Denisa