tamplarie pvc

DecoPlast: 20 de ani de calitate și inovație! Ne mândrim cu produse care îți oferă puterea de a privi cu încredere spre viitor

Povestea noastră a început cândva, demult, în vara anului 2004, când tineri și entuziaști ne-am lansat în lumea antreprenoriatului. La fel ca în orice poveste, provocările nu au lipsit, însă ele sunt cele care ne-au ajutat să creștem, să ne dezvoltăm și să ne maturizăm. Am pornit la drum trei tineri entuziaști, toți fără experiență antreprenorială, și am ajuns să devenim unul dintre cei mai competitivi producători autohtoni de tâmplărie PVC, activi atât pe piață internă, cât și pe cea internațională.

Am pornit la drum cu 2.400 de euro, pe care i-am investit și care, în prezent, reprezintă baza unui business cu venituri de 65,6 de milioane de lei. Am ales să investim constant în tehnologii avansate și în dezvoltare, drept urmare, în 2022, am dezvoltat o nouă fabrică, construită de la zero, care să ne permită creșterea capacității de producție și extinderea pe piețe din afara Europei.

Drumul către reușită nu a fost deloc lin și lipsit de provocări. Prima situație de criză reală în care a trebuit să ne adaptăm a fost perioada 2008 – 2010, când compania era încă foarte tânără. Atunci, am fost nevoiți să ne orientăm strategiile și am înțeles rapid că soluția pentru a ne consolida poziția este să nu mai livrăm marfa din depozit până când nu era achitată integral.

Începând cu 2017, am traversat o perioadă marcată de o instabilitate fără referințe în trecut. În perioada 2017 – 2020 am resimțit alături de toți jucătorii din România criza adâncă de personal.

tamplarie pvc

În anul 2020, a venit pandemia Covid 19 și am fost nevoiți să lucrăm fără sincope, respectând normele sanitare integral. Exporturile s-au oprit timp de un an, cu impact direct în vânzări. Ne-am repliat în a doua jumătate a anului și am recuperat tot ce am pierdut în primul semestru.

A urmat anul 2021, cu întârzieri, scumpiri, lipsă de stocuri. Reziliența, agilitatea, comunicarea în timp real cu partenerii ne-au ajutat să ne adaptăm și să găsim oportunități de creștere. Am investit în producție, tehnologii, oameni și ne-am definit prioritățile. Rezultatele vorbesc de la sine. Suntem pe creștere, avem o viziune pe termen lung și suntem conștienți că doar investind constant, un business rămâne relevant și necesar.

În 2022, am reușit să inaugurăm un nou depozit în zona Lizeanu din București, cu o suprafață totală de 410 metri pătrați, după o investiție de 30.000 de euro. Depozitul asigură condiții optime pentru depozitarea și manipularea produselor PVC. Capacitatea sporită de stocare ne va permite să ne consolidăm fluxul de distribuție, astfel încât să putem oferi clienților noștri servicii prompte și eficiente.

Anul 2023 a venit pentru noi cu o schimbare de optică. Strategia de dezvoltare adoptată în 2023 a presupus alocarea unor fonduri în valoare de 350.000 de euro pentru extinderea parcului auto, implementarea unui program de tip RPA, precum și pentru creșterea capacității de producție. Totodată, ne-am axat mai mult pe vânzarea produselor performante, conforme cu clădirile nZEB.

Promovarea începută în a doua parte a lui 2023 a mers în această direcție, așa că in luna iunie am participat la evenimentul nZEB Timișoara, iar în decembrie, la nZEB București. Suntem încântați de interesul din piață, care este în creștere, către produse mai performante și, implict, pentru seriile Spatio și Sensio din portofoliul nostru. Direcția către clădirile eficiente energetic a aparut în urmă cu câțiva ani și, cu siguranță, aceasta va fi, în continuare, tendință pe termen mediu si lung.

Am pornit la drum trei persoane, dar tot ce înseamnă DecoPlast nu ar fi posibil fără contribuția și implicarea tuturor colegilor noștri. În prezent, echipa noastră este compusă din 140 de persoane. Investim constant în echipa noastră, pentru că doar împreună putem crește. Învățăm și ne dezvoltăm în fiecare zi! Anual, investim în cursuri de calificare profesională și participăm la traininguri de vânzări. Lucrăm într-o atmosferă relaxată și prietenoasă, care încurajează libertatea de exprimare a fiecăruia.

Am pornit la drum 3… ca cei 3 mușchetari și, acum, 20 de ani mai târziu privim cu mândrie la tot parcursul companiei noastre și cu încredere la viitor. Am pornit la drum 3, azi suntem peste 140, iar produsele noastre au ajuns să dețină o cotă de piață de 1,5% în segmentul producătorilor de tâmplărie PVC de pe piața locală.

Ne mândrim cu rezultatele muncii noastre și cu faptul că 20 de ani, zi de zi, ne-am urmat crezul de a oferi clienților noștri „puțin mai mult” decât termopane! Materialul nostru și-a demonstrat în tot acest timp: durabilitatea, ușurința cu care poate fi curățat, eficientizarea costurilor de investiție și eficiența energetică remarcabilă. Produsele noastre se află constant în topurile analizelor de eco-eficiență, fapt ce ne confirmă calitatea și ne materializează eforturile depuse și investiția în tehnologii avansate. Citește AICI mai multe despre noi.

Agapie Denisa