amenajare living

Sugestii de amenajare living cu profile PVC pentru ferestre și uși

Amenajarea livingului este un aspect crucial în designul interior al unei case, iar alegerea materialelor potrivite poate face diferența între un spațiu obișnuit și unul extraordinar. Din acest motiv, integrarea unor profile PVC pentru ferestre și uși în construcția clădirii reprezintă o opțiune populară și practică. Acestea oferă o serie de avantaje, de la eficiență energetică la estetică și durabilitate.

Începând cu anul 2021, conceptul nZEB a devenit obligatoriu. Acesta impune constructorilor și dezvoltatorilor imobiliari să construiască clădiri al căror necesar de energie să fie foarte scăzut sau aproape egal cu zero. În plus, necesarul de energie al unui astfel de imobil trebuie să fie acoperit de cel puțin 30% de energie obținută din surse regenerabile.

Motivele sunt evidente: costurile tot mai mari ale energiei electrice și resursele naturale tot mai limitate și scumpe. În plus, trebuie să ne aliniem la noile norme Nearly Zero Energy Building (nZEB) pentru toate tipurile de clădiri. Asta înseamnă că energia regenerabilă trebuie să acopere cel puțin 30% din consum într-o cladire cu standard nZEB. Anul acesta s-a observat o afinitate crescută și pentru smart living, care se reflectă inclusiv in accesorii si device-uri aplicabile sistemelor de tâmplărie, cum ar fi sisteme de încuietori inteligente cu deschidere digitală, amprentă sau aplicație pe Smartphone”, explică Mirela Ivașcu, partner managerul Decoplast.

amenajare living
amenajare living

Exemple de amenajare living cu profile PVC pentru ferestre și uși:

Amenajarea livingului cu profile PVC reprezintă o alegere excelentă pentru proprietarii care doresc să îmbine funcționalitatea cu estetica într-un mod armonios. Iată trei exemple de amenajare a livingului cu profile PVC, adaptate diferitelor stiluri de design:

  • Living modern și minimalist

Pentru un living caracterizat de simplitate și eleganță, profilele PVC în culori neutre și finisaje mate sunt alegerea perfectă. Acestea completează atmosfera minimalistă prin linii curate și uniforme, oferind în același timp beneficiile izolației termice și fonice. Astfel, proprietarii pot crea un spațiu aerisit și relaxant, în care designul se îmbină perfect cu funcționalitatea.

  • Living tradițional sau rustic

Într-un living cu un stil tradițional sau rustic, profilele PVC cu finisaje imitație lemn aduc un farmec cald și familiar. Acestea păstrează aspectul autentic al lemnului, oferind totodată avantajele durabilității și întreținerii ușoare caracteristice PVC-ului. Astfel, proprietarii pot recrea atmosfera primitoare a unei case tradiționale sau rustice, fără a renunța la confortul și eficiența energetică oferite de profilele PVC.

  • Living contemporan cu accente industriale

Pentru un living contemporan, dar cu accente industriale, profilele PVC în culori întunecate sau cu aspect metalic sunt alegerea potrivită. Acestea adaugă un element de modernitate și robustețe, integrându-se armonios într-un decor urban și nonconformist. Astfel, vei putea crea un spațiu eclectic și plin de personalitate, în care profilele PVC devin un element central al designului interior.

Amenajarea livingului cu profile PVC oferă oportunități nelimitate pentru exprimarea creativității și individualității în designul interior. Indiferent de preferințele estetice sau de stilul de design dorit, profilele PVC pot fi adaptate și integrate în moduri variate pentru a crea un living confortabil, funcțional și estetic plăcut.

Modele de sisteme PVC care pot fi integrate în amenajarea livingului:

  • ferestre mari de la podea până la tavan – pentru un living luminos și spațios, poți opta pentru ferestre mari din PVC care se întind de la podea până la tavan. Aceste ferestre creează o deschidere spectaculoasă către exterior și permit o intrare generoasă a luminii naturale în încăpere;
  • uși glisante care pot face trecerea către balcon sau terasă – dacă livingul tău are acces către un balcon sau o terasă, poți instala uși glisante din PVC pentru a facilita circulația și a crea o legătură fluidă între interior și exterior. Aceste uși sunt practice și estetice, oferind totodată și o izolare termică și fonică excelentă;
  • ferestre cu deschidere panoramică – pentru un living modern și sofisticat, poți opta pentru ferestre din PVC cu deschidere panoramică, care oferă o vedere panoramică asupra mediului exterior. Aceste ferestre sunt ideale pentru locuințele situate în zone cu peisaje frumoase sau pentru cele care doresc să aducă natura în interior;
  • uși pliante sau rabatabile – pentru a economisi spațiu și a crea un aspect elegant și contemporan în living, poți alege uși pliante sau rabatabile din PVC. Aceste uși se pliază sau se rabatează într-o parte atunci când sunt deschise și ocupă un spațiu minim, oferind totodată o deschidere largă și confortabilă;
  • ferestre în unghiuri neobișnuite – dacă livingul tău are arhitectură neobișnuită sau unghiuri ascuțite, poți opta pentru ferestre din PVC personalizate care să se potrivească perfect conturului încăperii. Aceste ferestre pot fi realizate la comandă pentru a se adapta la orice formă sau dimensiune, asigurând totodată și o izolare optimă.

Unul dintre obiectivele noastre este să oferim clienților noștri sisteme din PVC personalizate, care să completeze decorul dorit de aceștia. Dacă vrei și mai multe idei de amenajare, le poți găsi AICI.

Agapie Denisa