Păstrează pe termen LUNG valoarea geamurilor termopan!

O casă plăcută este o casă sănătoasă și luminoasă!

Dacă în articolul precedent am tratat subiectul modului adecvat de întreține acum vrem să aducem un alt subiect important: condensul pe geamurile termopan!

Nivelul ridicat de confort se păstrează atât cu produse de înaltă calitate, cât și cu INFORMAȚIE.

Deschiderea și închiderea repetată a ușilor și ferestrelor NU trebuie să fie un motiv de uzură. Alegând soluțiile practice de la DECOPLAST, te vei bucura de confort sporit pe termen lung. Alege sa respecti câțiva pași simpli:

  • vei menține umiditatea locuinţei în parametrii normali
  • aerisești încăperea zilnic și chiar mai des atunci când realizezi activități care implică vapori de apă (prepararea mâncărurilor, dușul, activități de curățenie etc.)
  • alegi să montezi sisteme de ventilație interioare
  • folosirea hotei sau a ventilatorului în timpul și după realizarea activității (gătit/baie) care a produs o cantitate mai mare de aburi
  • pe timpul sezonului cald, poți opta pentru fereastra rabatată
  • temperaturile din locuință să nu difere de la o încăpere la alta.

De ce e importantă aerisirea atunci când vorbim despre evitarea condensului?

Aerisirea regulată a încăperii permite realizarea unui schimb continuu de aer. Acest lucru conduce la un nivel de umiditate controlat și sigur (prevenim apariția mucegaiului dar și a unui climat deficitar în locuință).

Cei mai mari producători de vapori: uscătorul de rufe, zona aragazului, dușul/baia, plantele ornamentale.

Nu uita: alegând produse cu un coeficient termic optim, printr-un montaj de calitate și prin întreținerea în pași simpli, dar constanți, te vei bucura de uși și ferestre noi. Exact ca la început, chiar și după ani de zile de folosire.

Reamintire: Geamurile trebuie să fie curățate cu apă curată, calduță și o lavetă potrivită/neabrazivă pentru geamuri (nu utilizați obiecte dure precum perii din sârmă, bureți abrazivi).

Consultă expertul DECOPLAST la telefon: 0213362222

mirela