amenajare terasa

Amenajare terasă cu profile PVC: estetică rafinată și nivel de eco-eficiență potrivit standardelor nZEB

PVC-ul, sau policlorura de vinil, este un material plastic durabil, versatil și ecologic. Profilele PVC sunt fabricate într-o varietate de forme și dimensiuni, ceea ce le face potrivite pentru numeroase aplicații în construcții, inclusiv pentru sisteme de uși și ferestre pentru interior, dar și pentru exterior.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale unor profile PVC este durabilitatea lor. Acestea rezistă foarte bine la condițiile meteo extreme, cum ar fi ploaia, soarele puternic sau temperaturile scăzute, fără a-și pierde forma sau culoarea. Totodată, ele asigură un nivel de eco-eficiență ridicat clădirii, conform noilor norme europene nZEB.

Ce este conceptul nZEB?

Nivelul crescut de eco-eficiență a unei clădiri a devenit un standard obligatoriu în domeniul construcțiilor. Conceptul nZEB este obligatoriu începând din anul 2021, fiind motivul pentru care dezvoltatorii imobiliari, constructorii și arhitecții din întreaga lume au început să acorde o atenție sporită producătorului de tâmplărie PVC cu care colaborează.

amenajare terasa
amenajare terasa

O clădire care respectă normele nZEB este una performantă, al cărei necesar de energie este foarte scăzut sau aproape egal cu zero. În plus, necesarul de energie al unui astfel de imobil este acoperit de cel puțin 30% energie obținută din surse regenerabile:

Motivele sunt evidente: costurile tot mai mari ale energiei electrice și resursele naturale tot mai limitate și scumpe. În plus, trebuie să ne aliniem la noile norme Nearly Zero Energy Building (nZEB) pentru toate tipurile de clădiri. Asta înseamnă că energia regenerabilă trebuie să acopere cel puțin 30% din consum într-o cladire cu standard nZEB. Anul acesta s-a observat o afinitate crescută și pentru smart living, care se reflectă inclusiv în accesorii și device-uri aplicabile sistemelor de tâmplărie, cum ar fi clanțe și yale inteligente, sau lacăte cu Wi-Fi și amprentă digitală”, explică Mirela Ivașcu, partner managerul Decoplast.

10 motive pentru care merită să integrezi în amenajarea terasei profile PVC:

  • Estetică rafinată

Profilele PVC vin într-o varietate de culori și finisaje, astfel încât să-ți permită să creezi o terasă cu un aspect rafinat și elegant. Poți alege dintr-o gamă largă de texturi și culori care să se potrivească perfect cu stilul casei tale.

  • Eco-eficiență

Dacă ești preocupat de mediu, profilele PVC sunt o opțiune excelentă. Materialul cadru folosit de noi este 100% regenerabil. În plus, resturile rezultate în urma procesului de producție nu sunt ignorate, ci sunt transformate în resurse valoroase. Avem o colaborare strânsă cu o firmă specializată în reciclare, care preia toate aceste resturi și le transformă în materiale auxiliare, cum ar fi accesorii de tip glafuri. Această inițiativă contribuie la reducerea impactului asupra mediului și la promovarea unei economii circulare sustenabile.

  • Întreținere facilă

Amenajarea terasei cu profile PVC îți asigură o întreținere simplă și convenabilă. Acestea nu necesită vopsire sau lăcuire periodică, precum lemnul. Pur și simplu le poți curăța cu apă și săpun pentru a le menține aspectul impecabil.

  • Instalare simplă

Profilele PVC sunt simplu de instalat, ceea ce face procesul de amenajare a terasei mai rapid și mai eficient. Poți economisi timp și bani în timpul instalării.

  • Izolare termică și fonică

Un alt avantaj major al profilelor PVC este izolarea termică și fonică pe care o oferă. Acestea pot ajuta la menținerea temperaturii optime în interiorul casei și la reducerea zgomotului din exterior.

  • Rezistența la insecte și mucegai

PVC-ul nu este afectat de insecte sau mucegai, ceea ce înseamnă că terasa ta va rămâne sigură și frumoasă în timp.

  • Costuri accesibile

Comparativ cu alte materiale de construcție premium, profilele PVC sunt mai accesibile din punct de vedere financiar. Astfel, ele devin o opțiune atractivă pentru cei care doresc un aspect deosebit fără a depăși bugetul stabilit.

  • Varietate de modele

Există o gamă variată de modele și dimensiuni de profile PVC disponibile în cele 4 game ale noastre (DecoVisio, DecoVitrio, DecoSensio și DecoSpatio). Poți alege unul care se potrivește perfect cu proiectul tău de amenajare a terasei casei tale.

  • Protecție UV

Profilele PVC sunt rezistente la radiațiile UV, ceea ce înseamnă că nu se vor decolora sau deteriora în timp din cauza expunerii la soare.

  • Personalizare ușoară

Profilele PVC pot fi ușor personalizate pentru a se potrivi cu decorul general al clădirii vizate. Poți adăuga accesorii și detalii decorative pentru a crea un aspect unic.

Amenajarea terasei cu profile PVC aduce numeroase beneficii, de la estetica rafinată la eco-eficiență ridicată. Aceste profile reprezintă o soluție inovatoare și durabilă pentru oricine dorește să transforme terasa într-un spațiu frumos și funcțional.

După cum poți vedea, există numeroase motive pentru a alege sistemele PVC pentru amenajarea terasei. Acestea oferă o combinație perfectă între aspectul atrăgător și caracteristicile practice. Dacă ești în căutarea unei soluții versatile și durabile, atunci alege alături de tine un partener care să-ți ofere puterea de a privi cu încredere spre viitor! Descoperă AICI cum poți amenaja terasa și spațiul din casă pentru a beneficia de mai multă lumină naturală!

Agapie Denisa